Translate

Ahad, 10 November 2019

Bagaimana cara berniaga di Shopee?

Sebelum itu ketahui dahulu kelebihan menjual di Shopee...

Walaupun ada banyak marketplace untuk anda mulai menjual produk di internet, seperti Amazon atau Ebay.. pusat jual beli online Shopee adalah jauh lebih mudah untuk anda ceburi.

Oleh sebab itulah dalam masa yang singkat sahaja, Shopee telah melahirkan ramai peniaga yang berjaya menambah pendapatan samada secara sambilan atau sepenuh masa.

Berikut adalah senarai ringkas kelebihan berbisnes di Shopee...★ Shopee mempunyai pengguna yang begitu ramai dan mereka telah berjaya menambat hati ramai pengguna internet dari seluruh Malaysia dalam masa yang begitu singkat. 

Bayangkan laman web Shopee mempunyai pengguna seramai lebih 20 juta setiap bulan. Bayangkan jika anda sebagai penjual di supermarket yang mempunyai sebegitu ramai pengunjung dengan citarasa yang pelbagai.

Yang paling best, lima minit dari sekarang sesiapa pun boleh memiliki kedai online dan mula berniaga di Shopee secara percuma!

Ni baru pelawat di Shopee, ada 21.13 juta orang.. Ramai kan? Kalau anda buka kedai kat KLCC pun belum tentu boleh dapat pengunjung/pelawat seramai itu!

Klik Sini Untuk Belajar Cara Berniaga Di Shopee!
★ Shopee berusaha begitu kuat untuk mendapatkan pelanggan yang baharu. Ini membolehkan penjual untuk lebih fokus membina perniagaan dan rantaian produk untuk dijual.

Pasaraya online ini sedang melabur ribuan ringgit setiap bulan untuk memastikan nama mereka sentiasa terpahat di hati rakyat Malaysia dengan mengadakan promosi-promosi yang mantap hampir setiap bulan!

Ini sebenarnya memberi kelebihan kepada penjual kerana jumlah pelawat baharu yang kian bertambah!

★ Dengan penampilan yang hebat serta fungsi ecommerce yang padu memberi banyak kelebihan kepada penjual. 

Ini termasuklah kemudahan untuk mengurus produk dengan lebih sistematik serta perhubungan komunikasi pelanggan yang mudah dan berkesan!

"Apa yang kureng sikit tentang Shopee ni?" 

★ Kawalan terhad 

Sebagai penjual yang menggunakan platform mereka, kawalan seperti mereka bentuk kedai online mengikut cita rasa anda sendiri atau fungsi lain tidak dimiliki oleh penjual.

Ianya tidak seperti jika anda membuat laman web anda sendiri yang mana anda dapat mengawal sendiri reka bentuk kedai online atau fungsi-fungsi lain seperti seo, proses pembayaran atau untuk follow-up pelanggan melalui email dan sebagainya.

Akhir sekali, berbalik kepada soalan asal anda...


"Apakah cara yg terbaik untuk berniaga di Shopee?"


Sekiranya anda tidak ada kemahiran atau pengalaman berniaga di Shopee, hari ini anda amat bertuah kerana ada seorang pakar yang sanggup berkongsi rahsianya meraih pendapatan yang cukup "power" dari Shopee... sekiranya anda tidak ada produk sekalipun, dia akan share kepada anda "lubuk" untuk dapatkan stok produk tanpa perlukan modal...!

Nama "power seller" ni adalah Mohd Fahmi, di bawah ini ialah screenshot pendapatan beliau selama hampir 3 tahun berurus niaga di Shopee.Mungkin bagi setengah dari anda jumlah itu tidaklah seberapa, tetapi apa yang penting adalah kaedah yang dia ajar itu adalah cara yang berkesan untuk meraih pendapatan yang konsisten dari Shopee ni, dan telah ramai yang mendapat hasil yang memuaskan dari ilmunya itu!

Selebihnya bergantung kepada impian dan kesungguhan anda...

Klik sini sekarang untuk belajar dari beliau secara online! (pelbagai inisiatif dari beliau seperti support group disediakan)

** Kepentingan Support Group dan Mentoring **

"Dengan adanya support group anda akan lebih selesa mengetahui bahawa segala pertanyaan anda akan dijawab (tiada lagi pengalaman pahit soalan tanpa jawaban di ruangan komen) dan mana-mana salah silap anda dapat diperbetulkan dengan bertanya terus dengan mentor serta mengikuti panduan lengkap yang disediakan.

Tidak perlu lagi anda melayari dari satu laman web ke laman web yang lain atau dari satu video Youtube ke video yang lain disebabkan maklumat berselerak, tidak disusun dengan teratur dan tiada urutan yang jelas." 


Testimonial salah satu pelajar beliau yang berjaya... 🔥🔥🔥

P.S Tidak kisahlah berapa pendapatan tambahan yang ingin anda sasarkan... RM500, RM1000, RM3,000 atau lebih itu terpulang dengan impian dan kesungguhan usaha anda. Berapa pun yang dapat pasti memberi aliran yang positif kepada poket dan bank anda... tak gitu? Bolehlah guna untuk buat simpanan untuk saraan, simpanan belajar anak-anak, pelancongan dan untuk beli barang idaman....

P.P.S Tetapi ingat! Dengan ilmu dan panduan dari meraka yang telah berjaya akan menjadi 'short cut' untuk anda meraih kejayaan yang serupa. Jika tidak, banyak kesilapan serta kerugian yang anda bakal buat kerana melakukannya dengan cara yang salah!

P.P.P.S Lagi satu... platform pedagangan online Shopee kini memang telah banyak melahirkan peniaga-peniaga part-time dan juga full-time yang ada meraih pendapatan dari seribu hingga berpuluh ribu setiap bulan , dan kini peluang itu sedang terpapar di depan anda, ayuh mari sertai gelombang e-dagang yang sedang berkembang hebat ini!


Klik Sini Untuk Belajar Cara Berniaga Di Shopee!


Cari Kandungan Blog