Translate

Khamis, 13 Jun 2019

5 perkara penting sebelum buat bisnes online

Ia bermula dengan 5 perkara yang paling asas... 

JIKA TIDAK, anda seperti tidak mempunyai asas yang kukuh seumpama tiang rumah, tiada tiang asas ini bermakna rumah (bisnes) tidak dapat dibina.

Begitu penting perkara ini yang tidak sekali dapat diabaikan tidak kira dalam perniagaan apa sekalipun...

Fikir sejenak tentang perkara di bawah, mungkin ada banyak idea yang boleh anda dapat dari sana.

1. Apa kesukaan, minat anda?
2. Cari pasaran tepat untuk produk anda
3. Jadi penyelesai masalah pelanggan, bukan penjual
4. Fokus kepada manfaat produk
5. Keunikan bisnes anda dari pesaing?


Apabila bercakap tentang pasaran bisnes online di Malaysia, ia telah menjana berbilion dolar sehingga kini (RM121 billion - 2018)


Sumber: Blueninja.io

Antara pasaran yang paling lumayan buat masa sekarang adalah produk digital. Ia lumayan kerana kos pengeluaran yang hampir kosong (contoh: hantar ebook atau link melalui emel kepada pelanggan) memberi margin keuntungan yang besar.

Produk digital adalah revolusi dari perkembangan dunia internet kini, kerana dengan produk digital ianya dapat terus dihantar ke pada pelanggan, pada bila-bila masa sahaja!

Kepantasan sedemikian menjadikan transaksi untuk jual beli produk digital pun menjadi begitu cepat, seperti menghantar sepucuk emel sahaja.

Untuk menghasilkan produk digital sendiri, ianya memerlukan belanjar besar bagi membina produk, membuat isi kandungan (video, artikel, audio) dan laman web yang canggih.

Tetapi sekiranya anda tidak ada kemahiran, kemampuan atau masa untuk membangunkan produk sendiri, anda juga boleh menjadi agen kepada produk digital sebagai rakan niaga atau affiliate secara percuma atau berbayar (menjadi ahli).

Menjadi affiliate kepada produk digital tidak memerlukan kos yang besar sepertimana anda membuat produk sendiri.  Malah, anda dapat terus menjana pendapatan dari bisnes online baharu anda sebagai agen affiliate.

Ini terjadi kerana sebagai agen affiliate, kebiasannya segala keperluan perniagaan internet seperti laman web, bahan promosi, sistem niaga dan komisyen akan disediakan oleh syarikat!

Anda tidak perlu apa-apa modal yang besar di sini, tetapi pada masa yang sama dapat menjana komisyen yang lumayan seperti orang lain.

________________________

Dapatkan tips bisnes online percuma, teruskan melanggan blog ini melalui emel dengan mendaftar di ruangan "Langgan melalui emel" di atas. Terima kasih.
[Pengumuman]

Jemputan ke Affiliate SJP 2019!

Hai, saya Rahman Basri. Founder, Sistem Jualan Pro (SJP)!
Hari ini saya amat mengalu-alukan untuk anda menjadi ejen affiliate untuk bersama mempromosikan SJP ini kepada lebih ramai orang dan jana komisyen lumayan daripada setiap jualan yang anda hasilkan.
Untuk pengetahuan anda, SJP telah dilancarkan pada 2013. Dan sehingga kini ia telah beroperasi hampir 6 tahun.
Alhamdulillah. Dalam tempoh tersebut, SJP telah membantu ramai usahawan internet menjana pendapatan tambahan setiap bulan.


SJP 4.0 – adalah Sistem Jualan Pro versi terbaru 2019. 
Sistem telah di ‘upgrade’ kepada sistem yang lebih stabil dan mesra pengguna.
Modul pembelajaran juga telah ditambahbaik, sesuai dengan perubahan beberapa marketing tools yang ada di pasaran.
SJP ini adalah platform terbaik untuk beri peluang lebih ramai orang untuk mulakan bisnes di internet tanpa perlu menjual produk sendiri.

> INFO LANJUT KLIK DI SINI <

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa pendapat anda?

Cari Kandungan Blog